Er du utbrent ?

Slik kommer du deg vekk fra utbrenthet: ?

* Tolk tretthet som et behov for hvile, ikke som om kroppen svikter deg. Når du er sulten betyr det at du har behov for mat, og når du er søvnig at du har behov for søvn. Smerte og spenninger betyr at du skal stanse opp og spørre deg selv: «Hva vil kroppen min si meg nå»?

* Livet er ikke bare produktivitet - men også hvile, glede og skjønnhet. Vi er kommet til denne planeten for å ha det moro og for å rekke å elske hverandre, både på kropp og sjel. Barna hvirvler forbi hurtige som våren og plutselig er de voksne. Mannen / kvinnen vi lever sammen med får rynker før vi vet ordet av det. Hva rakk vi i livet vårt? Var det dette vi drømte om da vi kom til planeten? Neppe!

* Våg å være mindre flink. Du blir ikke mer elsket fordi du klarer alt perfekt.

* Ikke sammenlign deg med andre. Du kom ikke til jorden for å stille opp i livets konkurranse. Hvert menneske har sine egne forutsetninger og livserfaringer. Den eneste du kan sammenligne deg med er deg selv, og da skal du huske på at du alltid er best i din klasse.

* Prat med gode venner og kolleger. Du skal ikke skjule hvordan du har det, ikke trekke deg unna eller anklage deg selv. Noe av det farligste ved å bli utbrent er at vi så lett isolerer oss, sitter ensomme og føler oss elendige.

* Lær deg å si nei. Det å si nei er noe av det vanskeligste som finnes - og det gir skyldfølelse. Det sitter dypt i oss , dette med å gjøre alle til lags, være snille og på den måten oppnå kjærlighet og vennskap.

Ovenstående er hentet fra boken «Brenn deg ikke ut» av Bronsberg og Vesterlund.